Tokom novembra 2021. realizovali smo naš program “Zdravstveni problemi izazvani glutenom, bezglutenska ishrana i proizvodnja bezglutenskih prehrambenih namirnica”, akreditovan od Ministarstva prosvete RS za stručno usavršavanje nastavnika srednjih stručnih škola.
Program je realizovan u saradnji sa Udruženjem “Limitless” u okviru prekograničnog projekta Zdravi i bezbedni gastronomski proizvodi kao potencijal za novo zapošljavanje u dve srednje stručne škole- JU Srednjoškolski centar “Petar Kočić” iz Zvornika,BIH i u Sredjoj stručnoj školi “Branko Radičević”, Ruma.
U ove dve škole pokrenut je program zdrave ishrane bez alergena kroz razvoj novih veština kod mladih kuvara. Obuka nastavnika koji će preneti znanja o celijakiji i bezglutenskoj dijeti novoj generaciji srednjoškolaca je prvi korak ka konačnom cilju, a to je opremanje novih školskih kuhinja u ovim školama i kreiranje novih gastronomskih proizvoda bez alergena.
Mladim kuvarima i njihovim nastavnicima želimo puno uspeha!