CD SKILLS: anketiranje obolelih od celijakije

Da li se osećate dobro informisani o celijakiji? Da li ste kao pacijent zadovoljni zdravstvenim zbrinjavanjem obolelih od celijakije? Da li su Vam dostupni bezglutenski proizvodi? Želimo da saznamo Vaše mišljenje o ovim važnim pitanjima koja se odnose na sve oboleli od celijakije u našoj zemlji!

Zato Vas pozivamo da učestvujete u ANONIMNOJ ONLAJN anketi koja je pripremljena u okviru  evropskog projekta zemalja podunavskog regiona CD SKILLS, a koji ima za cilj poboljšanje zdravstvenog sistema u oblasti usluga za osobe sa celijakijom!

Upitnik popunjavaju osobe obolele od celijakije, a ako je oboleli dete mlađe od 15 godina, upitnik popunjava roditelj odnosno zakonski zastupnik. Upitnik je anoniman, na kraju upitnika se traže samo opšti podaci radi formulisanja pravilnih zaključaka anketiranja- koliko imate godina,da li ste oboleli ili roditelj, nivo obrazovanja i iz koje ste države i grada (budući da isti upitnik popunjavaju oboleli od celijakije iz svih podunavskih zemalja).  Upitnik ima dva dela: u prvom delu se ispituje informisanost o celijakiji i bezglutenskoj dijeti, a u drugom delu ispituje se vaše mišljenje o medicinskoj i dijetetskoj podršci i dostupnost proizvoda bez glutena u našoj zemlji. Za popunjavanje upitnika potrebno je oko pola sata.

Molimo sve naše članove i ostale zainteresovane koji imaju celijakiju ili imaju dete sa celijakijom, da popune upitnik! Rezultate ćemo javno objaviti nakon obrade i upoređivanja sa upitnicima iz drugih podunavskih zemalja. Rezultati će nam poslužiti, da zajedno sa celijačnom zajednocom Evrope, pokrenemo stvari na bolje!

Klikom na ovaj link izlazite na upitnik na srpskom jeziku:

https://www.surveymonkey.com/r/Q3_CD_SKILLS_SRB

Unapred se zahvaljujemo na Vašem učestvovanju u popunjavanju upitnika!