KIKINDA SPREMNO DOČEKUJE MLADE IZ UDRUŽENJA SRBIJE ZA CELIJAKIJU

U subotu 3. avgusta 2019. godine u kikindskom Domu za učenike i studente „Nikola Vojvodić“, u sklopu priprema za letnji kamp za celijačnu omladinu,  održana je obuka kuvara i ostalih zaposlenih u sektoru ishrane. Budući da nam je na prvom mestu bezbednost učesnika i  sigurna bezglutenska ishrana,  uprava Udruženja sa domaćinom kampa obišla je Dom gde će učesnici kampa biti smešteni. Zaposleni u kuhinji Doma izdvojili su posebne prostorije za čuvanje namirnica i pripremu hrane, upućeni su u potrebne uslove i ponašanje u kuhinji i dogovoren je bezglutenski meni za sva tri dana.

Podsećamo da će se kamp za celijačnu omladinu, u organizaciji Udruženja Srbije za celijakiju a podržan od Opštine Kikinde, održati sledećeg vikenda od 09. – 11. 08. 2019. godine. Zahvaljujemo mladima koji su se odazvali pozivu i prijavili svoje učešće i tako pokazali spremnost da aktivno, svojim idejama i radom doprinesu unapređenju života obolelih u našoj zemlji.

Predstavnici Udruženja Srbije za celijakiju sa zaposlenima u kuhinji  u Domu za učenike i studente „Nikola Vojvodić“, u Kikindi – Branislava Kuzmanov, šef kuhinje; Vesna Tizić, glavni kuvar; Branislava Zarić, kuvar/poslastičar; Aleksandra Mesaroš, kuvar/poslastičar.