Kompanija Nestlé iz Srbije, prodala je CIPIRIPI brend kompaniji Paraćinka a.d.

CIPIRIPI čokoladne table i kremovi, koji su bili licencirani “gluten free” proizvodi, označeni CGT znakom precrtanog klasa pšenice i registrskim brojem, više se ne proizvode u pogonima kompanije Nestlé u Surčinu.

ELS licenca za označavanje CIPIRIPI table i kremova (CGT znak –međunarodni znak precrtane pšenice i registarski brojevi)  važiila je samo za proizvode koji su proizvedeni u fabrici Nestlé u Surčinu.

Novi vlasnik, Paraćinka a.d., u slučaju da  nastavi proizvodnju CIPIRIPI brenda, mora  sa pakovanja ovih proizvoda ukloniti CGT znak kao i registarske brojeve.

Oboleli od celijakije mogu bezbedno da koriste sve CIPIRIPI proizvode, koji su proizvedeni u pogonima  Nestlé u Surčinu sve dok ih ima na tržištu. ( imaju registarski broj i označeni  su međunarodno priznatim CGT znakom –  prectrtani klas pšenice).

Inače, prvi licencirani “gluten free” proizvod u Srbiji bio je upravo CIPIRIPI, tako da su deca obolela od celijakije i ostali  imali jedan siguran i po ceni dostupan slatkiš koji se mogao kupiti u svim, pa i manjim prodavnicama u zemlji. Nadamo se da će novi vlasnik  CIPIRIPI brenda, imati razumevanja za obolele od celijakije, i da će ukoliko ispunjava sve uslove i propisane standarde,  licencirati svoje CIPIRIPI proizvode.