Udruženje Srbije za celijakiju u saradnji sa BE(C)ME grupom, organizovalo je 8.
februara u hotelu Falkensteiner u Beogradu konferenciju o bezglutenskoj ishrani,
namenjenu ugostiteljima i proizvođačima hrane. Cilj konferencije bio je povećanje
broja usluga i obezbeđivanje sigurnih bezglutenskih obroka za osobe sa celijakijom.
Konferenciji je prisustvovao velliki broj učesnika među kojima su bili – kuvari, šefovi
kuhinja, proizvođači i distributeri bezglutenske hrane, nutricionisti i predstavnici
naučnih institucija. Predavanja su održali domaći i međunarodni stručnjaci,
uključujući predstavnike italijanskog i grčkog udruženja za celijakiju, kao i stručnjake
iz Srbije koji su govorili o regulativama i bezbednosti hrane.
Događaj je omogućio povezivanje učesnika, razmenu iskustava i dogovore o
budućoj saradnji.
Konferenciju su podržali Balviten, V.I.A., Turistička organizacija Srbije i opština
Voždovac.
Hvala svim učesnicima na doprinosu! Zajedničkim naporima nastavljamo da radimo
na poboljšanju dostupnosti bezglutenskih obroka u Srbiji.

