OBELEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA OBOLELIH OD CELIJAKIJE

U sklopu obeležavanja međunarodnog dana celijakije naše nacionalno udruženje obolelih organizovalo je niz manifestacija u svojim podružnicama u Kragujevcu, Kikindi, Nišu, a centralna manifeatacija održana je na Zemunskom keju, 21.maja 2017.g.
U Kragujevcu, Milanka Dimitrijević okupila je članstvo i ostale zainteresovane koji su imali priliku da razmene iskustva ali i da se posluže bezglutenskim proizvodima. Kikinđanka Vesna Romakov pomogla je u organizaciji tribine „Kako do zdravlja kad hrana boli“ koja je privukla ne samo članstvo već i zdravstvene i prosvetne radnike Kikinde. Predavači su bili dr Nini Ristić iz Univerzitetske dečije klinike Beograd, dr.sci. Raša Milanov iz Ministarstva zdravlja i Vesna Pavkov, predsednica Udrženja Srbije za celijakiju. U Nišu je uz svestranu podršku dr Gordane Nikolić i Milanke Dimitrijević, Mirela Marković,psiholog održala predavanje o radu Savetovališta Udruženja Srbije za celijakiju.
Na centralnoj manifestaciji koja se već deceniju tradicionalno održava na Zemunskom keju, pozdravni govor održala je Vesna Pavkov, predsednica Udruženja Srbije za celijakiju i tom prilikom još jednom skrenula pažnju na neophodnost podrške celijačno obolelima u našoj zemlji. Podršku članovima Udruženja pružili su i poznati glumci Nebojša Ilić i Dejan Lutkić. Organizovana je i radionica za decu i prigodan program, te izložba bezglutenskih proizvoda. Zahvaljujemo se proizvođačima Nestle, Barila, Dr Shar, Don kafa i svima ostalima koji su podržali naš skup, a posebno opštini Zemun koja nam je kao i svake godine do sada obezbedila prostor i dobrodošlicu.