U SUSRET OLIMPIJSKIM IGRAMA

Sportisti Srbije učestvovaće na 33. letnjim Olimpijskim igrama koje se održavaju u Parizu od 26. jula do 11. avgusta 2024. godine. Paralelno sa pripremama sportista, pripremaju se i naši lekari i fizioterapeuti koji će da brinu o zdravlju i ishrani naših sportista. Kako bi se zdravstveni radnici što bolje pripremili za ovaj važan zadatak, Olimpijski Komitet u Beogradu organizovao je dvodnevno savetovanje sa preko 30 vrsnih predavača.  Tako je u Vili “Jelena” od 07-08.06.2024. održan kurs za lekare i fizioterapete olimpijskih timova na temu: “Zajedno do uspeha na Olimpijskim igrama 2024”.

Jedna od tema bila je i ishrana sportista, te je i naše Udruženje bilo pozvano. Vesna Pavkov održala je predavanje o mogućnostima da se celijačno oboleli bave sportom, a dr Nataša Dragutinović je održala vrlo inspirativno predavanje “Da li je gluten loš za svakoga?”. 

Ova predavanja izazvala su značajno interesovanje sportskih zdravstvenih radnika te je bilo dosta pitanja i diskusije. Ostvarene su nove veze i putevi za dalje istraživanje povezanosti celijakije i vrhunskog sporta.